Случаите на COVID-19 отново нарастват през есента, но този сезон можем

...
Случаите на COVID-19 отново нарастват през есента, но този сезон можем
Коментари Харесай

Как се промениха най-често срещаните симптоми на Covid-19

Случаите на COVID-19 още веднъж нарастват през есента, само че този сезон можем да чакаме заболяването да се разкрие посредством малко по-различни признаци от преди. Това е по този начин в частност, тъй като сега се популяризират разнообразни разновидности и разнообразни демографски групи от хора са инфектирани. Но, несъмнено, е отражение и на това по какъв начин имунизациите, бустерите и инфекциите са помогнали за смяна на метода, по който имунната ни система се оправя с вируса.
 Стомашни вируси, ротавируси и по какъв начин оцеляват до три дни във вода върху микропластмаса
Колко дълго живеят стомашните вируси

Оказва се, че микропластмасата им оказва помощ

Приложението ZOE Коронавирус Study следи признаците на милиони хора в Обединеното кралство от първите дни на пандемията. Те събират своите купища данни посредством приложение, което разрешава на хората сами да рапортуват своите случаи и признаци на COVID-19.

Към 25 октомври те пресмятат, че сега 2 894 159 души имат знаменателен COVID-19 в Обединеното кралство. Това звучи доста - и е по този начин - само че в действителност е спад от към 3 милиона случая, изчислени преди две седмици.

В последния си преглед изследователският план ZOE регистрира най-честите признаци, които сега се следят в Обединеното кралство. Въпреки че признаците са сходни за множеството хора на всички места по света, те означават някои фини разлики сред имунизираните и тези, които не са имунизирани.
 Снимка 592670

Най-често съобщаваните признаци на COVID-19 (по ред) измежду изцяло имунизираните хора са:
Възпалено гърло Хрема Запушен нос Упорита кашлица Главоболие
За хората, които са получили единствено една доза ваксина против COVID-19, най-често съобщаваните признаци са:
Главоболие Хрема Възпалено гърло Кихане Упорита кашлица  Снимка 592668

За неимунизирани хора:
Главоболие Възпалено гърло Хрема Висока температура Упорита кашлица
Както се вижда, загубата на подушване и задухът напълно изчезват от първите пет най-често съобщавани признаци. През първата година от пандемията тези два признака бяха сигнална индикация за COVID-19 и остават обрисувани на държавните уеб страници като постоянно срещани признаци.
 Австралия, COVID-19, пандемията и отпадането на мярката за изолираност на инфектираните
Австралийците най-сетне са свободни

Вече ще могат да си вземат глътка пресен въздух - безусловно

За страдание, това значи, че леките и умерените случаи на COVID-19 към този момент са по-трудни за разграничение от елементарна простуда. А това е още една причина да продължаваме да се тестваме и да бъдем деликатни, в случай че подозираме, че може да сме заразни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР